luni, 18 februarie 2013



Bine ati venit pe blogul proiectului Treburi vechi la vremuri noi !
Proiectul este implementat de catre noi Asociatia Clubul de turism Proilavia din Braila
Cine ne finanteaza ?
Comisia Europeana prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in domeniul Educatiei si Formarii Profesionale
Programul Tineret in Actiune/Actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor
In ce perioada ?
4 februarie 2013- 10 iulie 2013
 
Ce scop avem ?
 dezvoltarea spiritului antreprenorial rural şi al creşterii implicării în viaţa comunităţii locale pentru 18  tineri din comuna Viziru, judeţul Brăila (satele Viziru şi Lanurile).
       Si ce obiective ?
- creşterea competentelor antreprenoriale şi de lucru în echipă pentru 18 de tineri din comună Viziru ca urmare a participării la 2 training-uri (pregatire antreprenorială şi lucru în echipă)
- dezvoltarea creativităţii şi competenţelor în domeniile artizanat, arta populară (broderii,cusături,etc.) şi legumicultură -gradinărit prin 3 ateliere, timp de 5 luni.
         Dorim prin acest proiect sa dăm posibilitatea tinerilor sa-si valorifice singuri munca,talentele si creativitatea.Tinerii vor vedea ca prin ambitie, răbdare si pasiune, pot crea obiecte si produse reusite si pot cultiva un teren agricol, participând active la toate etapele. Domeniile alese pentru exersarea spiritului antreprenorial si al creativitătii sunt specifice zonei si reprezintă o bază a cunostintelor practice transpusă intr-un mod antreprenorial si creativ.
          Tinerii vor invaţa si experimenta luând drept exemplu pe bătrânii satului si persoane cu experienţă in domeniile broderiei-cusăturilor, artizanatului şi al cultivării de legume si gradinărit.Vor vedea din timpul realizării studiului privind viata la tara, unele deprinderi ale localnicilor, vor putea adresa intrebari si invata pe viu anumite tehnici de lucru, vor vedea materiale si instrumente de lucru utile pentru ateliere practice.
           Cunostintele în arta artizanatului, grădinărit şi broderie/cusaturi le vor fi de folos şi îi vor stimula pe viitor
  Proiectul Treburi vechi la vremuri noi ! se doreşte a fi un proiect-pilot, catalizator de energie şi creativitate în comuna Viziru, cât şi pentru vecinii lor din alte localităţi învecinate. Prin acest proiect tinerii au oportunitateasa să revigoreze viaţa rurală, cu tradiţii, modele şi exemple de urmat, dar tot mai neglijată. Tinerii vor învăţa să exploreze din jur, să profite în mod direct de avantajele vieţii la ţară.


Proiectul include minim 18 tineri, participanţi , care au posibilităţi reduse. Tinerii provin din mediul rural, având dificultăţi de ordin geografic, din comună Viziru, judeţul Brăila şi economic (provenind din familii cu venit redus). Tinerii cu oportunităţi reduse vor interacţiona, vor învăţa şi vor dezvolta şi întări sentimentul de apartenenta la grup şi comunitate şi plăcerea de a lucra în echipă.


         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu